Visbeslag maken
Visbeslag om vis te frituren maakt u in een handomdraai zelf.
 
 
Verhouding Visbakmeel en water: 1:1 - 1:1,2
 
Eerst water, dan Visbakmeel toevoegen en klontvrij opkloppen
 
 
Geen druppels? Dan is uw beslag klaar!
 

Varianten

  • Bierbeslag: neem bier i.p.v. water.
  • Piripiri: voeg 1 gram gedroogde rode pepers toe.
  • Chinees: voeg 2 gram gemberpoeder, 2 gram komijn en 1 gram gemalen koreander toe.
  • Noten: voeg 40 gram gehakte noten (cashew, hazelnoot, walnoot, amandelen) toe.
  • Mosterd: voeg een eetlepel mosterd, een ei en een beetje dragon toe.
  • Kerrie: voeg 1 theelepel kerrie, 1/2 theelepel oploskoffie en een mespuntje kaneel toe.
 
Tip:
  • Het meest optimale beslag krijgt u met een ratio 1 : 1,2 ofwel 350 gram visbakmeel :  420 gram water
  • Met 770 gram beslag kunt u circa 2 kg vis en/of andere producten frituren
  • Met het beslag kunt u ook bepaalde groenten, champignons, brie, kip of vlees frituren of bakken.
 
1472