Visbeslag om vis te frituren maakt u in een handomdraai zelf.
Verhouding Visbakmeel en water: 1:1 - 1:1,2
Eerst water, dan Visbakmeel toevoegen en klontvrij opkloppen
Geen druppels? Dan is uw beslag klaar!
Varianten
- Bierbeslag: neem bier i.p.v. water.
- Piripiri: voeg 1 gram gedroogde rode pepers toe.
- Chinees: voeg 2 gram gemberpoeder, 2 gram komijn en 1 gram gemalen koreander toe.
- Noten: voeg 40 gram gehakte noten (cashew, hazelnoot, walnoot, amandelen) toe.
- Mosterd: voeg een eetlepel mosterd, een ei en een beetje dragon toe.
- Kerrie: voeg 1 theelepel kerrie, 1/2 theelepel oploskoffie en een mespuntje kaneel toe.
Tip:
- Het meest optimale beslag krijgt u met een ratio 1 : 1,2 ofwel 350 gram visbakmeel : 420 gram water
- Met 770 gram beslag kunt u circa 2 kg vis en/of andere producten frituren
- Met het beslag kunt u ook bepaalde groenten, champignons, brie, kip of vlees frituren of bakken.