Fish & Chips Fondue

Nieuw: de Fish & Chips Fondue, de nieuwe manier van fonduen. Bereid de lekkerste vis, groenten en aardappeltjes in uw eigen fonduepan. Gezellig met elkaar aan tafel! Geef met beslag alle ingrediënten een 'jasje' dat u kent van kibbeling en andere gebakken vis. Het beslag wordt nog lekkerder en vooral ook gezelliger als u er een smaakje aanbrengt door het beslag te mengen met viskruiden, pittige sambal, ketjapsaus & wasabi, gestampte cashewnoten (lekker bij Gamba's) of een bierbeslag. Vervang water voor donker/bruin bier bij het mengen van het beslag.

Fondue voor 4 personen:

Ingrediënten:

400 gram diverse vissoorten bv, zalm, kabeljauw, schol, gamba, gekookte mossel
300 gram stukjes groenten bv, courgette, ui, champignon, paprika
200 gram voorgekookte krielaardappeltjes of andere voorgekookte aardappels
125 gram Smedes Thuis visbakmeel
125 ml Water
Smedes Thuis viskruiden, pittige sambal, ketjapsaus & wasabi, gestampte cashewnoten, bierbeslag etc.

Bereiding:

  • Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm, bij het gebruik van mosselen en gamba's kunt u deze heel houden
  • Snijd de groenten in grove stukjes van 2 bij 2 cm
  • Maak met de visbakmeel en water een beslag, meng verhouding ratio 1:1,2 Maak niet teveel, u kunt heel snel aanvullen.
  • Vul de fonduepan met olie en verwarm deze tot 180 graden
  • Ga aan tafel, haal de ingrediënten door het beslag en fondue ze in ongeveer 4 minuten gaar

Serveertip:

Natuurlijk zorgt u voor sausjes, stokbrood en drankjes voor een extra gezellige Fish & Chips fondue!

1481