Ingrediënten:
Sushirijst 150 gram
Komkommer staafjes 8 stuk van 7 cm
Nouri Vellen 8 stuks
Avocado 1
Garnalen gekook 6 stuks
Lemongrass pasta 5 gram
Visbakmeel 50 gram
Bereiding:
- Spoel de sushi rijst af met koud water
- Zet een pan met 1 liter water op doe er ook wat zout in.
- Als het water kookt doe de rijst er in en roer even door het water.
- Breng de rijst 2 minuten aan de kook en laat hem vervolgen 10 minuten door koken.
- Giet de rijst af en laat hem uit dampen.
- Halveer nu je garnalen en snijd ze in 3 gelijkwaardige stukken.
- Leg nu je nori vel op een polyfolie en leg 40 gram rijst over de lengte erop.
- Leg daar op je komkommer en dungesneden plakjes advocado, zorg ervoor dat alles binnen de breedte van de rijst blijft.
- Verdeel nu je gamba’s over de rijst en smeer onbeveer 1 gram lemongrass pasta over de garnalen.
- Rol nu de sushi strak op je kan het folie gebruiken om makkelijker te rollen.
- Smeer nu de batter licht over de sushi rol en frituur deze 2 a 3 minuten.
- Presenteer de krokante sushi in dunne plakjes bij de borrel of tijden jullie favoriete flim avondjes